utorok 10. apríla 2012

Nevestin náhrdelník

Z anglického originálu: The Bride´s Necklace

Autor: Kat Martin

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Katarína Bukovenová

Počet strán: 264

Rok vydania: 2006


Dej sa odohráva v Anglicku v roku 1804. Victoria Whitingová sa snaží ochrániť svoju sestru Claire pred barónom Harwoodom, ich smilným otčimom. Dievčatá vidia spásu v úteku do Londýna, na ten im však chýbajú peniaze. Victoria ukradne náhrdelník z rodinného dedičstva, o ktorom sa traduje, že majiteľovi prinesie veľké šťastie alebo ho vženie do tragédie. Skôr ako sa im podarí ujsť, dôjde k incidentu, ktorý ich doslova vyženie z domova. Victoria (Tory) ubráni svoju sestru pred barónovou posadnutosťou tým, že ho napadne a zraní. Potom dievčatá utečú do Londýna. V obave, že ich barón nájde, Victoria vystupuje pod menom Templová a keď už takmer prepadnú beznádeji, nečakane získajú zamestnanie v domácnosti pekného Cordella Eastona, škandalózneho grófa z Brantu. Cord, túžiaci po milenke sa zahľadí do Tory, ktorej dôvtip a intelekt ho fascinuje.
Keďže barón Harwood nebol smrteľne zranený, vydá sa hľadať obe nevlastné dcéry do Londýna. Cord sa dozvie o Torinom tajomstve - že je urodzeného pôvodu a dôjde k záveru, že jedinou možnosťou ako obe sestry uchrániť pred barónom je vydať ich...


V knižke samozrejme nechýba romantika, dobrodružstvo, napätie, žiarlivosť, intrigy, sex a slávny to happyend.

Príjemne a ľahko sa číta, takže viac ako dva dni vám nezaberie (tým, kt. majú viac času alebo vedia rýchlejšie čítať postačí aj jeden deň).

Knižka stojí aj za druhé prečítanie, takže určite po nej niekedy v budúcnosti opäť siahnem a obzvlášť sa budem tešiť na pasáž odohrávajúcu sa v komore na bielizeň, kam sa nenápadne vytratili hlavní hrdinovia (Cord & Tory) počas plesu, aby si mohli hodiť jednu "rýchlovečku". Pre zvedavcov: strana 158 ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Necklace
1. The Bride's Necklace (Nevestin náhrdelník)
2. The Devil's Necklace (Diablov náhrdelník)
3. The Handmaiden's Necklace (Vojvodkynin náhrdelník)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára