nedeľa 29. apríla 2012

Osudová láska

Z anglického originálu: An Affair Before Christmas (2007)

Autor:
Eloisa James

Vydavateľstvo: Domino


Český preklad: Alena Horváthová


Počet strán: 304


Rok vydania: 20
11


Tvorili dokonalý pár: príťažlivý vojvoda John z Fletcheru a nevinne krásna Perdita Selbyová. Londýnska smotánka ich považovala za ozdobu každého spoločenského stretnutia a ich romantická svadba sa stala udalosťou sezóny. Avšak za zatvorenými dverami začalo pôvodné okúzlenie chladnúť, až napokon vyhaslo. Fletch je nešťastný z nedostatku vášne, ktorý je medzi nimi a Poppy nechápe, prečo je jej manžel podráždený a trávi čas mimo domu.
Jedného dňa na plese Fletch poníži svoju ženu a ona urobí to, o čom už dlho uvažovala - opustí ho. Očakávaná úľava sa ale nedostaví. Keďže osudovú lásku stretávame iba raz za život, Fletch i Poppy budú musieť prekonať nejedno úskalie…


Zaujímavé dielo. Úplne odlišné od všetkých romantických kníh, ktoré som kedy čítala. A aj napriek tomu, že hrdinovia boli svoji od prvých stránok (radšej mám klasiku - ona a on sa spolu stretnú, zamilujú a bum! ich vzťah vyvrcholí svadbou) sa to dalo čítať. Dokonca tak, že som sa nemusela k čítaniu "nútiť".

Pútavý dej, jednoduchá zápletka, občas vtipná replika, romantika... čo si viac priať? :-)

Jednu hviezdičku však strhávam, za to, že neviem ako to dopadlo napríklad so Charlotte, hoci si niečo domýšľam ;-) a tiež s ďalšími vojvodkyňami... i keď zrejme tie už majú tiež svoj vlastný príbeh zhrnutý vo vlastnej knihe.

Moje hodnotenie: ★★★★

Desperate Duchesses
1. Desperate Duchesses (Zoufalé vévodkyně)
2. An Affair Before Christmas (Osudová láska)
3. Duchess By Night (Vévodkyně v přestrojení)
4. When the Duke Returns
5. This Duchess of Mine
6. A Duke of Her Own

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára