streda 25. apríla 2012

Spútaná nehou

Z anglického originálu: The Bride´s Bodyguard (1997)

Autor:
Elizabeth Thornton

Vydavateľstvo: WIST

Preklad: Danica Gondová

Počet strán: 306

Rok vydania: 2002



Ross Trevenan sa ujíma ochrany Theresy Lorimerovej. O túto službu ho požiadal priateľ, Tessin starý otec, ktorý ju chce dostať z Francúzska zmietaného napoleonskými vojnami do bezpečia v Anglicku. Ross by nikdy tú nepríjemnú úlohu neprijal, keby nesledoval aj vlastný záujem. Tessa je totiž kľúčom k odhaleniu nejasných okolností tragickej smrti jeho milovanej manželky. Keďže Ross od prvej chvíle pokladá zlatovlasú Tess za nespútanú divošku, na míle vzdialenú od jeho predstavy o ideálnej manželke, nechápe, prečo ho tak veľmi priťahuje.


Možno som už dlho nečítala knihu, kde sa hrdinovia najskôr nemôžu ani zniesť; on ju pokladá za rozmaznané decko, ona jeho za "kliatbu svojho života". Jej starý otec Alexandre Beaupré ho však uznáva a svoju drahú vnučku s ním vyšle do Anglicka ako jej poručníka a vie, čo čitateľ iba tuší - že tí dvaja sú si súdení a ostanú spolu ;-)

A možno som už zabudla na klasickú líniu dobrej romantickej knihy - dvaja hašteriví hrdinovia, intrigy, pomsta, láska, napätie, happyend.

Ale možno je tá kniha - napriek všetkým predchádzajúcim možno - jednoducho skvelá.

Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára