pondelok 9. apríla 2012

Vášnivá milenka

Z anglického originálu: His Favorite Mistress (2007)

Autor:
Tracy Anne Warren

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Miroslava Staszová

Počet strán: 280

Rok vydania: 2011


Gabriella St. Georgeová je chudobná ako kostolná myš, ale nechýba jej hrdosť a ohnivý temperament. Keď vďaka láskavosti svojho strýka Rafa Pendragona dostane možnosť začať lepší život v Londýne, nemá ani potuchy, že onedlho jej cestu skríži Anthony Black, neodolateľný zvodca, ktorý neverí na lásku. Anthony si bezstarostne užíva život slobodného mládenca a miláčika žien až do chvíle, kým nespozná Gabriellu.


Veru, veru, Tony je starý záletník. Neplánuje sa nikdy oženiť. Pravdaže Tony mieni, osud mení. V tomto prípade sa Tony stretáva s temperamentnou Gabriellou, je v pokušení zmeniť svoje zásady - nikdy si nezačínať s nevinnou pannou - a skúsiť to. Rafe ho požiada, aby na ňu dohliadol pred neželaným záujmom ostatných džentlmenov londýnskej spoločnosti, do ktorej mladú, iba sedemnásťročnú Gabby predstavili. Pre vojvodu Wyverna žiadna zložitá úloha, avšak jeho priateľ nepomyslel na to, kto uchráni jeho zverenkyňu pred ním?

Tony to bude mať ťažké - našťastie sa do toho zamotá jeho bývalá milenka. Tá sa nedokáže zmieriť s tým, že ju odvrhol a narafičí naňho pascu. Tony sa má rozhodnúť, buď sa k nej vráti, alebo vyvolá škandál. Samozrejme, Tony sa zachová ako chlap - nenechá sa vydierať :-)

Vďaka tomu skončia ona a Gabby ako manželia.

Po dvesto stranách som myslela, že nás teta Warrenová obdarí ďalšou zaujímavou zápletkou, no v podstate sa zvyšok točil len o tom, kto koho ľúbi a či vôbec ľúbi... Preto ukrajujem jednu hviezdičku.

Inak veľmi pútavé čítanie.

Moje hodnotenie: ★★★

Mistress Trilogy
1. My Fair Mistress (Odvážna milenka)
2. The Accidental Mistress (Nebezpečná milenka

3. His Favorite Mistress (Vášnivá milenka)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára