utorok 10. apríla 2012

Za oponou

Z anglického originálu: Venus (1988)

Autor: Jane Feather

Vydavateľstvo: WIST

Preklad: Ivona Mertusová

Počet strán: 296

Rok vydania: 2005



Dej sa odohráva v Anglicku v roku 1664. Polly Waytová sa narodila za múrmi obávaného londýnskeho väzenia a vychovávala ju teta. Keď vyrástla do krásy, tetin chamtivý manžel-krčmár si z nej urobil slúžku a atraktívnu návnadu, lákajúcu solventných zákazníkov do ríše hriešnych rozkoší, aby ich mohol okradnúť. Takýto osud čakal aj na lorda Nicholasa Kincaida. Podľahol Pollinmu šarmu a poslušne vypil uspávací nápoj a nasledoval ju s vidinou ľúbostných radovánok do nastavenej pasce. Avšak Nick bol urastený muž, a navyše nápoj nevypil do dna, čím dokázal útočníkom vzdorovať. Polly si uvedomila, že vďaka bohatému gentlemanovi by si mohla splniť sen - stať sa herečkou a preto mu pomohla ujsť. Spolu rozohrali hru - ona využila jeho, aby sa stala slávna herečka a on využil ju, kvôli politickým záujmom...


Námet pre knihu bol dobrý, ale autorka niektoré scény zbytočne rozvláčňovala, čím sa stávali jednotlivé pasáže nudné a podľa mňa zdržiavali dej, iné zasa príliš skracovala. Začiatok bol veľmi dobrý, ako som postupovala v čítaní ďalej musela som iba sucho konštatovať, že z veľmi dobrého sa stáva celkom dobré, z celkom dobrého dobré a z dobrého obstojné a po obstojnom už bol našťastie koniec.

Čo musím ale autorke uznať je, že zakomponovala do deja históriu, vďaka čomu som sa dozvedela pár zaujímavých detailov z kráľovského dvora.

Moje hodnotenie: ★★★

V
1. Venus
(Za oponou)
2. Virtue
3. Vixen (Líštička)
4. Velvet (Zamat)
5. Valentine (Amazonka)
6. Violet (Violette)
7. Vanity
8. Vice

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára