nedeľa 16. septembra 2012

Nástrahy vášně

Z anglického originálu: If He´s Wicked (2009)

Autor: Hannah Howell


Vydavateľstvo: Alpress

Český preklad: Eva Konečná

Počet strán: 280

Rok vydania: 2010



Chloe Wherlocková bojuje proti šarmu Juliana Kenwooda. Uvedomuje si, že bohatý gróf ju nikdy nebude milovať tak ako ona jeho. Ibaže, keď jej Julian sľúbi, že si ju vezme hneď ako s rozvedie, podľahne mu. Netrvá dlho a Chloe sa ocitne v ohrození života. Za nástrahami stojí Julianova manželka. Ako sa v rozhodujúcej chvíli zachová Julian? Je jeho láska dostatočne silná, aby Chloe ochránil? 


Kniha je z úplne iného súdka než na aký sme u tejto autorky navyknutí. Väčšinu jej kníh poznáme z prostredia škótskej Vysočiny, v dávnych rokoch okolo 1100. Dej tohto príbehu je zasadený do Londýna v rokoch 1785 až 1788. 

Oproti romanciam z tohto obdobia sa príbeh odlišuje aj zaujímavou zápletkou. Avšak to je asi jediné plus, ktoré možno knihe dať :-( 

Autorka si neodpúšťa svoju tradičnú schému - muž a žena sa spoznajú a hneď sú zamilovaní jeden do druhého, čo následne vyústi milovaním. 

Spisovateľka použila trocha "nadprirodzena"; hlavná hrdinka vidí do budúcnosti. 

Nepozdávalo sa mi ako sa Julian rázne rozhodol vziať si Chloe za manželku, pričom vedel, že je ženatý s Beatrice a že ešte nejaký ten čas ženatý aj ostane - rozvody v tej dobe neboli príliš jednoduchou záležitosťou. A hoci Chloe vďaka svojim schopnostiam videla Beatrice obesenú, Julian to prosto vezme ako fakt - chová sa, akoby sa tak už stalo, a práve to robí knihu menej realistickou a viac idealistickou ak nie priam naivnou. Veď nech je všetko krásne a ideálne medzi hlavnými hrdinami, prečo nie, ale až takto? Úprimne, čoho je veľa, toho nie je málo...


Moje hodnotenie: ★★

Wherlocke
1. If He's Wicked (Nástrahy vášně)
2. If He's Sinful
3. If He's Wild
4. If He's Dangerous

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára