piatok 19. októbra 2012

Hříšník

Z anglického originálu: The Sinner (2004)

Autor:
Madeline Hunter

Vydavateľstvo: Alpress

Český preklad: Blažena Kukulišová

Počet strán: 280

Rok vydania: 2008



Fleur Monleyová sa prebudí v posteli u Danteho Duclairca, známeho anglického záletníka a zvodcu. Je zranená, niekto ju postrelil - a práve zadĺžený Dante sa jej obetavo ujal. Fleur je síce bohatá, z dlhov mu však sotva pomôže, pretože financie stále kontroluje jej otčim. V domnienke, že je úplne imúnna voči Danteho zvádzaniu, mu Fleur ponúkne polovicu majetku výmenou za voľnosť, ktorú získa formálnym manželstvom. Je to dohoda, ktorá by zviedla i samotného diabla.


Klasický príbeh premeny hriešnika na svätca :-) Okrem milostnej stránky románu v ňom nájdeme aj trochu intríg a napätia, čo mu dodáva šmrnc. 

Fleur sa spočiatku Danteho pokusom o zvedenie vyhýba, hoci nie preto, že by chcela. Jednoducho je v tomto smere zablokovaná. Postupne sa dozvedáme, čo je príčinou tohto "bloku". Nečakajte nič temného ani priveľmi nepríjemného. Autorka hrdinku ušetrila možného znásilnenia i zneužívania. Dôvod bol oveľa jednoduchší a možno aj o to uveriteľnejší. Nakoniec však nadmieru inteligentná Fleur prekoná strach a všetko dobre dopadne ;-)

Moje hodnotenie: ★★


Seducer
1. The Seducer (Svůdce)
2. The Saint (Svatoušek)
3. The Charmer (Pokušitel)
4. The Sinner (Hříšník)
5. The Romantic (Romantik)
6. Lord of Sin
7. Lady of Sin

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára