nedeľa 28. októbra 2012

Tajomstvá lásky

Z anglického originálu: Kissed by Shadows (2003)

Autor:
Jane Feather
 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Miroslava Staszová
 

Počet strán: 296

Rok vydania: 2005



Pippa Nielsonová, manželka lorda Stuarta Nielsona, ktorý sa teší významnému postaveniu na kráľovskom dvore, sa nevedomky stáva súčasťou nebezpečných machinácii...
Keď kráľ Filip Španielsky, ktorý sa oženil s neplodnou anglickou kráľovnou Máriou, zisťuje, že trón si udrží, len ak splodí potomka, zrodí sa diabolský plán. Ten je postavený na vydieraní a na ľudskej slabosti.  



Pútavý príbeh plný historických faktov. Pippa sa kvôli opačnej sexuálnej orientácii svojho manžela stáva "nádobou", ktorá má vynosiť kráľovo dieťa. Najskôr nepriateľom, neskôr jej spojencom sa stáva Lionel Ashton, záhadný muž, ktorý má nad ňou držať stráž. Správa sa akoby bol Filipovým spojencom, no pravda je niekde inde - aj on má svoje pohnútky. 

Príbeh je zamotaný a okrem hlavných hrdinov sa tu rozvíja aj vzťah medzi Pippiným nevlastným bratom Robinom a Lionelovou zverenkyňou, temperamentnou Španielkou Luisou. 

Príbeh je silný, čo ho robí nezabudnuteľným v mysli čitateľa. Určite sa k nemu v budúcnosti ešte vrátim. Verím, že si na ňom vychutnám už celkom iné veci - detaily, ktoré mi teraz unikali (lebo ma zaujímala pointa a ako to celé dopadne).

Moje hodnotenie: ★★★ 

Kiss series
1. The Widow's Kiss (Bozk čiernej vdovy)
2. To Kiss a Spy (Bozk)
3. Kissed by Shadows (Tajomstvá lásky)

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára