nedeľa 4. novembra 2012

Skandální vztah

Z anglického originálu: Forbidden (1991)

Autor:
Susan Johnson
 
Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Alena Horváthová
 

Počet strán: 408

Rok vydania: 2005



Etiennovi Martelovi mohli ostatní muži len závidieť: bol mladý, príťažlivý, rozprávkovo bohatý – a sprevádzala ho povesť najlepšieho milenca v Paríži. Nadbiehali mu dámy z najvyšších spoločenských kruhov a on sa im nevyhýbal. To však platilo len do okamihu kedy prvýkrát uvidel Daisy Blackovú.
Daisy sa narodila v americkej Montane. Exotická a neskrotná kráska sa nehodlala podriadiť spoločenským zásadám, ktoré urážali jej hrdosť. Keď pozrela do Etiennových zelených očí, vedela, že je stratená.


Medzi hlavnými hrdinami takmer od začiatku splanula vášeň, no ich šťastie netrvalo dlho. Etienne bol totiž ženatý s Isabellou a tá sa nehodlala rozviesť za žiadnu cenu. Manželovi celý čas tolerovala jeho eskapády a nič proti nim nenamietala, no vzťah s Daisy bol škandalózny - už len z toho dôvodu, že sa kvôli nej chcel rozvádzať. A tak začal tvrdý boj...

Príbeh má zaujímavú tému, len je dosť často predlžovaná (pre niekoho možno prerušovaná) "sexuálnymi hrátkami" hlavných postáv. A tie sú miestami dosť nekonvenčné a skôr vhodné do erotickej literatúry ako do romancí. 

Občas som pri čítaní mala pocit, akoby som čítala knihu zo súčasnosti a nie -aj keď z konca- 19. storočia.

Toto bolo moje prvé stretnutie so Susan Johnson a verím, že na dlhší čas aj posledným :-( 

Moje hodnotenie: ★★


Braddock / Black 
1. Forbidden (Skandální vztah)
2. Blaze
3. Silver Flame (Stříbrný plamen)
4. Brazen (Ďábelské svádení)
5. Force of Nature (Síla vášně)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára