štvrtok 7. marca 2013

Milenec lady Sofie

Z anglického originálu: Lady Sophia´s Lover (2002)

Autor:
Lisa Kleypas

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Miriam Ghaniová

Počet strán: 256

Rok vydania: 2011



Sofia Sydneyová pochádza zo vznešeného rodu, no po tragickej smrti rodičov končí spolu s bratom Johnom na ulici. Neskôr pracuje ako slúžka u vzdialenej príbuznej a John sa stáva súčasťou londýnskeho podsvetia a živí sa krádežami. Keď ho chytia, skončí ako väzeň na trestaneckej lodi, kde zakrátko zomrie na choleru. Jediným cieľom Sofie je pomstiť jeho smrť a zdiskreditovať policajného sudcu Rossa Cannona, pretože pre jeho nespravodlivý rozsudok prišla o brata. Odhodlaná Sofia prenikne do Cannonovho úradu aj súkromia a zistí, ako žije. Zvádza ho, stáva sa preňho nevyhnutnou, a to len preto, aby ho úplne zničila, rozorvala mu dušu a zlomila srdce...


Sofia pôsobí nevinne, no odhodlane. Rossovi sa páči, preto ju prijme za svoju asistentku a gazdinú. Sofia sa pomaly dostáva Rossovi pod kožu a všetko jej vychádza podľa plánu. No predsa len po čase narazí na problém. Sofia totiž nerátala s tým, že sa do policajného sudcu zamiluje. A aj keď jej stále záleží na tom, aby sa dopátrala pravdy o svojom bratovi, prestáva na nej nástojiť tak vehementne. Nakoniec sa zdôverí Rossovi a ten jej pomôže nájsť spisy, aby jej prezradil, ako to vlastne s Johnovým odsúdením bolo. 

Do príbehu sa zamotáva lovec zločincov Nick Gentry, ktorý Sofiu obdarúva nezvyčajnými darmi. To sa pravdaže nepáči Rossovi. Všetko má však svoje príčiny :-)

Autorka nám v knihe ukázala aj škaredšiu tvár Londýna. Tí, čo očakávajú dej v honosných plesových sálach či na noblesných večierkoch, tí si veru na svoje neprídu. Ak sa však túžite pozrieť do londýnskych štvrtí, kde to žije vzburami, rebelmi, zlodejmi a vo vzduchu sa neustále vznáša dymový opar, tak potom sa hravo vrhnite do čítania. Lisin neopakovateľný štýl písania určite nesklame (aj keď príbehy vie vymýšľať aj lepšie).

Moje hodnotenie: ★★★

Bow Street Runners
1. Someone to Watch Over Me (Môj ochranca)
2. Lady Sophias Lover (Milenec lady Sofie)
3. Worth Any Price (Hlas srdca)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára