streda 10. apríla 2013

Láska a lož

Z anglického originálu: If You Deceive (2007)

Autor:
Kresley Cole
 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Libuša Takáčová
 

Počet strán: 288

Rok vydania: 2011



Ethan MacCarrick mal v mladosti povesť vychýreného zvodcu, no život sa mu v okamihu zmenil, keď mu na príkaz istého šľachtica zjazvili tvár. Po rokoch Ethan spozná očarujúcu Madeleine Van Rowenovú, dcéru svojho úhlavného nepriateľa, a zaumieni si, že ju zvedie a opustí. Neprístupná krásavica ho však čoraz väčšmi priťahuje... 

 

Ethan je drsný horal, navyše so zjazvenou tvárou, ktorá odplaší všetkých neprajníkov, no zároveň mu dodá istý šmrnc. Na maškarnom plese spoznáva krásku Madeleine. Hneď sa točí okolo nej a navzájom ich to oboch čarovne ťahá k sebe :-) Vzájomnej príťažlivosti sa neubránia... ani nevedia ako, ale ocitajú sa v osídlach lásky.

Madeleine je mladá deva, ktorá sa musí starať sama o seba, pretože na svete nikoho nemá. Býva v najhoršej parížskej štvrti spolu so svojimi dvomi kamarátkami a spoločne si každá z nich zarába na živobytie ako vie. Madeleine však nechce skončiť ako žena ľahkých mravov, s biedou si našetrí trochu peňazí a vyráža do Anglicka, kde si chce uloviť manžela. Namiesto toho, na maškarnom bále, spoznáva záhadného cudzinca - Ethana. Po čarovnej noci s ním sa vracia späť do Francúzska, s vedomím, že si manžela neulovila. Nečakane však za ňou prichádza Ethan. Madeleine mu nie je ľahostajná, hoci si nahovára, že jediným poháňadlom, prečo sa za ňou vybral až do Francúzska je pomsta. Jeho plánom je nahovoriť ju, aby s ním odišla do Anglicka, kde si ju vezme za ženu. Pravým jeho zámerom je mať z nej milenku a potom ju opustiť. Našťastie sa to nestane ;-)  

Malo to Coleovej iskru. A prvú polovicu knihy som si výborne užívala. Potom už dej začal stagnovať - hrdinovia sa stále krútili okolo bodu - vziať sa, nevziať sa... Miestami mi tiež prekážalo hrdinkyne správanie sa. Bola až príliš tvrdohlavá a papuľnatá.

Kniha má svoje plusy, no i mínusy. V každom prípade, ak ste sa pustili do čítania trojdielnej série o bratoch MacCarrikovcoch, určite by ste nemali prepásť tento posledný príbeh. Dozviete sa i výsledný efekt kliatby, ktorá bola na ich rodinu uvalená ;-) 
 
Moje hodnotenie: ★★

MacCarrick Brothers
1. If You Dare (Láska a odvaha)
2. If You Desire (Láska a nádej)
3. If You Deceive (Láska a lož)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára