nedeľa 12. mája 2013

Neodolateľná Claire

Z anglického originálu: Irresistible (2010)

Autor:
Karen Robards

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Tatiana Jarošová

Počet strán: 272

Rok vydania: 2013



Claire Lynesovej, najpôvabnejšej z troch sestier Banningových, sa splnil sen všetkých debutantiek. Vydala sa za krásneho a bohatého markíza Davida Lynesa a dúfala v bezstarostný a šťastný život. Ako sa mýlila! Z manžela sa vykľul zhýralý darebák a ich zväzok sa ocitol v troskách. Naviac jedného dňa, cestou na manželov statok v Sussexe, prepadnú neznámi útočníci Clairin koč. Unesú ju na loď, ktorá ju odplaví ďaleko od anglických brehov. Tajomný muž, Hugh Battancourt, ktorý je pravdepodobne strojcom únosu, jej dáva od začiatku najavo, že sa nedá obmäkčiť jej krásou. Plní totiž tajné štátnické poslanie a považuje ju za nebezpečnú špiónku.


Hugh chytí Claire a unáša ju na loď. Je presvedčený o tom, že stojí zoči-voči špiónke Sophii Towsendovej.  Claire mu však opakovane tvrdí, že je lady Lynesová. Prečo pri počutí toho priezviska ostáva Hugh prekvapený vyplynie až oveľa neskôr, v plesových sálach.

Hlavný hrdina neráta s tým, že by sa pomýlil a omylom uniesol niekoho iného než špiónku Sophiu. Podľa toho sa k nej tak aj správa. Napriek tomu ostáva istým spôsobom džentlmenom. Hrdinku neoblapkáva a nespráva sa k nej násilnícky. Claire je veľmi krásna a preto sa nemožno čudovať, že sa zapáči aj Hughovi :-) Okrem toho, Claire sa statný Hugh tiež páči a sama netuší, prečo jej telo naňho tak citlivo reaguje. Je vydatá žena, vie o čom je milovanie, no pocity, ktoré zažíva pri Hughových pohľadoch a neskôr dotykoch predtým nikdy nezažívala.

Isté okolnosti privedú Hugha k vedomiu, že sa skutočne pomýlil a Claire nie je špiónkou. Po tom, ako sa dostanú na brehy Francúzska, Hugh zariadi, aby sa Claire bezpečne dostala späť do Anglicka...

Obaja hrdinovia sa následne stretávajú v Anglicku. To že po sebe navzájom pokukujú neostáva bez povšimnutia. A tu prichádza moment, na ktorý som sa celý čas tešila - ako sa autorka zbaví Clairinho manžela Davida, aby Hugh a Claire mohli byť spolu. Úprimne musím priznať, že sa s tým popasovala celkom dôstojne. Možno povedať, že také niečo sa dalo očakávať, aj keď si mohla odpustiť ten teatrálny koniec. 

Aj keď celkovo príbeh hodnotím ako slabší v porovnaní s prvou časťou o Gabby, ide o príjemné, pohodové čítanie a ako "navnadenie" na čítanie o najmladšej zo sestier Banningových plne dostatočné.

Moje hodnotenie:

Banning Sisters
1. Scandalous (Škandalózna Gabby)
2. Irresistible (Neodolateľná Claire)
3. Shameless (Nehanebná Beth)

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára