streda 22. mája 2013

Royalova nevesta

Z anglického originálu: Royal´s Bride (2009)

Autor:
Kat Martin

Vydavateľstvo: Ikar


Preklad: Otakar Kořínek


Počet strán: 272


Rok vydania: 2011



Royal Dewar, dedič Brandsforského zámku, sa po mnohých rokoch vracia z cudziny domov k zomierajúcemu otcovi a zisťuje, že rodinný majetok upadol, pokladnica je prázdna. Staručký vojvoda od neho na smrteľnej posteli dosiahne sľub, že sa ožení s bohatou dedičkou Jocelyn Caulfieldovou a majetok opäť zveľadí. Royalovi však bije srdce rýchlejšie pri Jocelinej krásnej, no chudobnej sesternici Lily Moranovej. Lily si uvedomuje, že ich vzťah nemá perspektívu, ale napriek tomu mu pomáha zosnovať úskoky, ako získať rodinný majetok späť.


Skôr ako Jocelyn vycestuje za svojim ženíchom, pošle ako predvoj svoju sesternicu Lily. Royala pri pohľade na krásku zasiahne amorov šíp. Verí, že nútený sobáš nakoniec nebude márny, až kým mu Lily nepovie, že nie je Jocelyn...

Oboch to však k sebe veľmi ťahá a je len otázkou niekoľkých strán, kým ich vášeň premôže :-) 

Napriek láske, Royal chce splniť sľub, ktorý dal svojmu otcovi - nuž, peniaze sú peniaze... - a tak si Lily otvára klobučníctvo, po ktorom vždy veľmi túžila a Royal sa venuje svojej snúbenici. Osud ich však privedie opäť dokopy, Lily totiž pomáha prostredníctvom svojho strýka a jeho priateľov Royalovi získať späť peniaze, ktoré od jeho otca podvodom vylákal Preston Loomis (v podsvetí známy ako Dick Flynn). Royal váha a začína si uvedomovať, že peniaze nie sú to najdôležitejšie na svete... :-)

Na môj vkus to bola veľmi slabá kniha, dejovo dosť nevyvážená. Aj keď sa zdá, že sa stále niečo deje, pôsobí to kostrbato, nesúrodo a nevyvážene. Pri čítaní nemáte pocit, že chcete vedieť ako to celé skončí a nekladiete si otázky: Skončia Royal a Lily spolu? Podarí sa im preľstiť Loomisa? A čo na to Jocelyn?

Prečítať sa to dá, veď Martinová nepíše zle, ale toto je jeden z jej slabších kúskov.

Moje hodnotenie: ★★

Bride Trilogy
1. Royal's Bride (Roylova nevesta)
2. Reese's Bride (Reesova nevesta)
3. Rule's Bride (Rulova nevesta)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára