pondelok 15. júla 2013

Princové mají přednost

Z anglického originálu: Dukes to the Left of Me, Princes to the Right (2010)

Autor:
Kieran Kramer
 
Vydavateľstvo: Euromedia - Ikar CZ

Český preklad: Lenka Tichá
 

Počet strán: 352

Rok vydania: 2013



Poppy Smithová-Barnesová je rozhodnutá vydať sa z lásky, a to za ruského princa Sergeja. Aby odradila nechcených nápadníkov, vymyslí si fiktívneho snúbenca, vojvodu z Drummondu. Tento muž jej je veľmi užitočný - až kým sa však neobjaví na plese a nepožiada ju verejne o ruku. 
Nicholas Staunton, ktorý práve získal titul vojvodu, má dôležité poslanie pre vládu. Princ regent ho zaradil do klubu "nemožných starých mládencov" vďaka čomu sa ho snažia uloviť všetky slobodné dámy Anglicka. Aby sa ich zbavil, potrebuje snúbenicu. Našťastie je tu jedna mladá dáma, ktorá už dlhšie šíri legendy o ich nekonečnej láske.


Pocity po prečítaní tejto knihy u mňa, aj po dvoch týždňoch, čo sa tak stalo, ostávajú rozporuplné. Neviem, čo si mám myslieť. Popravde, po predchádzajúcej skúsenosti s touto autorkou som čakala niečo svižné, vtipné, svieže, no dostalo sa mi trochu rozpačité a kostrbato napísané dielo. 

Kniha bola zaujímavá svojim námetom, nápad spraviť z Nicholasa muža, o ktorom už niekoľko rokov rozpráva hlavná hrdinka Poppy v domnienke, že nik taký neexistuje, avšak ako "výhovorka", prečo odmietnuť ďalšieho a ďalšieho nápadníka, slúži dobre. 

Trochu špionáže tiež knihe neuškodí, aj keď práve v týchto veciach sa má autorka ešte čo učiť - najmä v porovnaní s výbornými zápletkami Amandy Quick

Čo ma trochu zarazilo bolo pomenovanie - ruský princ. V Rusku predsa nemali princov, pokiaľ si dobre pamätám, boli tam iba cári, imperátori a kniežatá... 

Navzdory niekoľkým nedokonalostiam je kniha čitateľná, má neotrepaný dej a hoci môže miestami nudiť, má i svoje pútavé stránky ;-)

Moje hodnotenie: ★★★


Impossible Bachelors
1. When Harry Met Molly (Neslušná sázka)
2. Dukes to the Left of Me, Princes to the Right (Princové mají přednost)
3. Cloudy With A Chance Of Marriage
4. If You Give a Girl a Viscount

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára