štvrtok 24. októbra 2013

Nevěstin závoj

Z anglického originálu: The Bridal Season (2001)

Autor:
Connie Brockway

Vydavateľstvo: Alpress


Český preklad: Hana Kučerová


Počet strán: 336


Rok vydania: 2003



Letty Pottsová má dvadsaťpäť a do úzkych sa už dostala nejedenkrát. To najhoršie ju však ešte len čaká. Krátko po tom, ako sa jej podarí uniknúť pred hnevom Nicka Sparkla, ocitá sa na Paddingtonskom nádraží, úplne bez prostriedkov - iba v šatách, ktoré má na sebe. Náhoda ju privedie k voľnému lístku na vlak, ktorý odchádza do ospalého mestečka Little Bidewelle. Tam sa vydáva za lady Agathu Whyteovú, ktorá tam mala prísť organizovať svadbu. Vo všeobecnom zhone oslnivých predsvadobných príprav nikoho ani nenapadne Letty z niečoho podozrievať... až na sira Elliota Marcha. Vojnový hrdina, ktorý sa kedysi zriekol lásky, cíti, že na tejto mladej priamočiarej žene niečo nie je v poriadku. Napriek tomu v ňom Letty vzbudí vášnivú túžbu, o ktorej si myslel, že už ju nikdy nedokáže pocítiť. Čoskoro však Letty dostihne jej minulosť, ktorá môže vyvolať škandál a ohroziť ich vzájomnú lásku.


Letty nie je klasickou hrdinkou. Je to kabaretná speváčka a herečka, navyše veľmi slabá, pretože o nej povedali, že "v sebe nemá dostatočný citový rozsah, aby to mohla niekam dotiahnuť." Napriek tomu je to žena, ktorá má srdce, aj svedomie. A nie je ťažké si ju obľúbiť. Letty je veselá, priama, skúsená, otvorená a ľudská. Navyše využíva len príležitosť, ktorú jej osud do cesty privial v podobe lístka do Little Bidewellu :-)

Hrdina je sympatický už na prvý pohľad. Vysoký, tmavovlasý a v mestečku vysoko vážený. Na lásku už neverí - až kým neuvidí Letty. Oboch to k sebe priťahuje, o to viac, že za chrbtami majú množstvo dohadzovačov :-D

Každá lož raz vyjde najavo a nie je to inak ani v tomto príbehu. Ako dlho sa môže Letty vydávať za lady Agathu? Ako dlho dokáže Letty klamať Elliota, ktorý je -okrem iného- v meste policajným sudcom? To už sú otázky, na ktoré odpovede si budete musieť prečítať sami. A verte, že to urobíte radi. Kniha je pútavá, zaujímavá, veselá a nedovolí vám zaspať. Aspoň mne to nedovolila ;-)

Moje hodnotenie: ★★

Bridal
1. The Bridal Season (Nevěstin závoj)
2. Bridal Favors (Pokořená nevěsta)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára