utorok 1. októbra 2013

Statečná vévodkyně

Z anglického originálu: The Daring Duchess (2004)

Autor:
Paula Marshall
 
Vydavateľstvo: Harlequin

Český preklad: Jane O´Neillová
 

Počet strán: 288

Rok vydania: 2006



Sir Neville Fortuscue je vážený člen parlamentu a medzi londýnskou smotánkou je známy svojou serióznosťou. Nikoho, a najmenej jeho samotného, by napadlo spojovať ho s nespútanou Dianou Rothwellovou, vojvodkyňou z Medbourne. Keď sa však stretávajú mimo verejnosti, aby pomohli nájsť slúžku, ktorá zmizla a zapletú sa tým do nebezpečnej hry o život, Neville si uvedomí, že Diana nie je iba krásnou vdovou, ktorá si hľadá vhodného manžela.


Kniha má trochu rebelantskú hrdinku. Hrdina je zase muž, ktorého v spoločnosti považujú za suchára a navyše nudného. Avšak poznáme všeobecne známy vzorec protiklady sa priťahujú... Dianu a Nevilla spojí nečakaná detektívna zápletka. Niet sa čo čudovať, veď by sa inak určite nijakým spôsobom nestretli a neuvedomili si, že sú si súdení :-) 

Hoci je kniha obohatená o záhady, a hrdinovia v prípade stratenej slúžky nečakane odhaľujú nekalé obchody s bielym mäsom, musím napísať, že je písaná ťažkopádne a je nudná. Iskru pri čítaní nezažne ani rodiaca sa láska Diany a Nevilla :-(

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára