nedeľa 8. decembra 2013

Naučím ťa milovať

Z anglického originálu: The Heartbreaker (2003)

Autor:
Rexanne Becnel
 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Beata Horná
 

Počet strán: 280

Rok vydania: 2013



James Lindford, vikomt Farley, má pred sebou sľubnú politickú kariéru a sobáš s krásnou a urodzenou lady Catherine Winfieldovou, no všetky jeho plány stroskotajú, keď ho doženie vlastná minulosť. Jeho rozkošnícky životný štýl nezostane bez následkov: vikomt si privedie do londýnskeho domu dve nemanželské deti. Pred klebetami sa uchýli na vidiecke sídlo, kde však musí čeliť celému radu problémov s deťmi a vedením domácnosti. A navyše, v susedstve býva Phoebe Churchillová, tá najpríťažlivejšia žena na svete...


Poslednou, z veľmi vydarenej série, je kniha o Jamesovi, staršom nevlastnom bratovi Olivie (z knihy Dohadzovačka) a Sarah (z knihy Pomsta je sladká). Zároveň ide -podľa mňa- o najslabšiu knihu série.

Dej je plynulý, zaujímavý, aj pútavý. James prichádza na svoje vidiecke sídlo po tom, ako si uvedomí, že vo svojom živote napáchal mnoho chýb a je načase ich napraviť. Verejne sa priznáva k svojim dvom nemanželským dcéram, čím stráca snúbenicu a celý Londýn je pobúrený. Východisko vidí v odchode z hlavného mesta na vidiek. Tam stretáva Phoebe - nie veľmi krásnu - napriek tomu príťažlivú ženu, ktorá sa stará o dcéru svojej nepodarenej sestry. Pravdaže, James v sebe nezaprie zvodcu a zláka na svoj krásny kukuč aj nevinnú Phoebe. 

Phoebe som spočiatku tipovala na silnejšiu ženu, nerátala som s tým, že Jamesovi tak ľahko a rýchlo podľahne. Nuž stalo sa. A kým sa čitateľ stretával s jej myšlienkami, a tým získaval prehľad o jej skutkoch, u Jamesa sme sa s ničím podobným nestretli. Trochu ma to i prekvapilo, pretože u autorky som zvyknutá na to, že vnútorné pocity opisuje ako u hlavného hrdinu, tak i u hrdinky. V tejto knihe to tak ale nebolo. A práve preto si myslím, že som mu neuverila jeho láskyplné vyznanie citov k Phoebe :-(

Okrem toho, na rozdiel od predchádzajúcich Becnelovej diel, v tomto bolo až priveľa erotiky. Možno autorka pri písaní sama zažívala "búrlivé" obdobie a tak ho cez knihu sprostredkovala aj čitateľom ;-)


Moje hodnotenie: ★★
 

Maker
1. The Matchmaker (Dohadzovačka; Dobře vychovaná dáma)
2. The Troublemaker (Pomsta je sladká; Nezkrotná dáma)
3. The Bridemaker (Milenka na jednu noc; Svůdna dáma)
4. The Heartbreaker (Naučím ťa milovať; Nepřístupná dáma)
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára