utorok 25. marca 2014

Jediná noc

Z anglického originálu: Wicked Delights of a Bridal Bed (2010)

Autor:
Tracy Anne Warren
 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Diana Ghaniová
 

Počet strán: 256

Rok vydania: 2014



Mallory Byronová prišla o snúbenca a ani po roku sa z tej straty nespamätala. Útechu hľadá u dlhoročného priateľa Adama Greshama, no keď ich prichytia v háklivej situácii, neostane jej nič iné, iba sa zaňho vydať. A hoci v jeho náručí zažíva vášeň, o akej sa jej nikdy ani nesnívalo, svojimi citmi k nemu si vôbec nie je istá...


Adam bol do Mallory zamilovaný už ako šestnásťročný chalan. Svoje city k nej však tajil - v tej dobe, ani trochu neskôr, jej nemal ako budúci manžel čo ponúknuť a nechcel, aby o ňom kolovali reči, že sa oženil pre peniaze. 

Kým ale majetok nadobudne, Mallory je zasnúbená s majorom Michaelom Hargreavesom. Nešťastnou zhodou okolností Michael na bojisku zahynie a Mallory sa utápa žiaľom. (O Michaelovej smrti mal čitateľ možnosť dozvedieť sa v predchádzajúcej časti série Krásna pokušiteľka.) V tejto knihe, venovanej príbehu Mallory, už stretávame dievčinu utápajúcu sa v smútku a nespoločenskú. Prešiel rok a Mallory je stále nešťastná, smutná a trápia ju nepríjemné sny.

Do Breabournu prichádza Adam - a zdá sa, že je jediným človekom na zemi, ktorý dokáže prinavrátiť Mallory úsmev na tvár.

"Aj keby to malo byť to posledné, čo urobím, sľuboval si v duchu. Mallory Byronová bude znova šťastná."  

Svoje odhodlanie urobiť svoju životnú lásku opäť šťastnú splní - sám v tom vidí druhú šancu, ktorú dostal od života. Akým spôsobom sa na to dá a ako sa mu to podarí dotiahnuť do konca už nechám na každom čitateľovi ;-)

Kniha je výborne napísaná - má časti pri ktorých sa od srdca zasmejete, no tiež pri ktorých sa zdesíte a poviete si "toto by im hádam spisovateľka neurobila". 

Nuž, čo dodať? Výborná vec - nemôžem inak ako vysoko odporučiť a zaradiť do svojej zbierky ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Byrons of Braebourne
1. Tempted By His Kiss (Jediný bozk)
2. Seduced By His Touch (Jediný dotyk)
3. At the Duke's Pleasure (Krásna pokušiteľka)
4. Wicked Delights of a Bridal Bed (Jediná noc)
5. The Bed and the Bachelor (V posteli starého mládenca)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára