piatok 21. marca 2014

Krásna pokušiteľka

Z anglického originálu: At the Duke´s Pleasure (2010)

Autor:
Tracy Anne Warren
 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Diana Ghaniová
 

Počet strán: 272

Rok vydania: 2013



Edward Byron, vojvoda z Clybournu, má všetko, čo má mať muž v jeho postavení – okrem manželky. Ako pokračovateľ rodu však nesmie ostať slobodný, a tak sa rozhodne oženiť s Claire Marsdenovou, s ktorou je zasnúbený od detstva. Edward ráta s tým, že krásna a poslušná Claire s nadšením privíta jeho rozhodnutie, no dočká sa poriadneho prekvapenia: mladá žena jeho ponuku na sobáš odmietne, keďže sa za nič na svete nemieni vydať bez lásky. Ak vojvoda chce, aby mu povedala áno, musí jej najprv venovať svoje srdce...  


Príbeh Claire a Edwarda je pre mňa zatiaľ najslabším z celej série. Nie, že by nebol pútavý - obsahoval všetko, čo má správna historická romanca mať, no celkový dojem trochu kazila hlavná hrdinka. Claire bola nevyspytateľná. Stvárala také pestvá, že pri nich človeku ostával rozum stáť. Kam sa pohla, tam "vyrobila" škandál... len aby sa vyhla neželanému manželstvu. 

Autorka v niektorých prípadoch zachádzala - povedala by som, že celkom zbytočne - do extrémov. Veru pochybujem, že by sa v daných časoch niektorá z toľkých nehorázností dievčine prepiekla - aj keď bola zasnúbená s vojvodom a aristokrati v tomto prípade vedeli prižmúriť oči. Nuž, ešteže spisovateľka Edwarda obdarila nekonečnou trpezlivosťou :-)

Kniha sa číta doslova "sama" - ako inak? U Warrenovej to nie je nič nezvyčajné. No vie to aj lepšie ;-)

Moje hodnotenie: ****

Byrons of Braebourne
1. Tempted By His Kiss (Jediný bozk)
2. Seduced By His Touch (Jediný dotyk)
3. At the Duke's Pleasure (Krásna pokušiteľka)
4. Wicked Delights of a Bridal Bed (Jediná noc)
5. The Bed and the Bachelor
(V posteli starého mládenca)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára