pondelok 9. júna 2014

Dlhá cesta k oltáru

Z anglického originálu: Rushed to the Altar (2010)

Autor:
Jane Feather  


Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ 

Preklad: Miriam Ghaniová

Počet strán: 272

Rok vydania: 2013


Jasper Sullivan, piaty gróf z Blackwateru, sa topí v dlhoch. Neostane mu nič iné, ako splniť strýkovu výstrednú požiadavku. Ten sa rozhodol svojich synovcov potrápiť. Spísal závet, podľa ktorého synovci zdedia obrovský majetok, ale iba pod podmienkou, že každý z nich zachráni padlú ženu tým, že sa s ňou ožení. Každý z nich si teda musí nájsť nevestu za nezvyčajných okolností. Jasperovi postaví šťastná náhoda do cesty Clarissu Astleyovú...


Jasper spoznáva svoju nastávajúcu na mieste, kde by slušnú dámu nikdy nestretol. Clarissu teda oprávnene považuje za pobehlicu - vyhovuje to jeho zámerom a plánom, veď chce "ulahodiť" svojmu strýkovi. 

Clarissa, ktorá do Londýna prišla zachrániť svojho mladšieho brata z pazúrov ich poručníka, našla svoje dočasné ubytovanie vo vykričanom dome u madam Griffithsovej. A hoci vôbec nie je padlou ženou, grófovi jeho mylnú domnienku nevyvracia. Pristane na jeho žiadosť o ruku, a to čisto zo sebeckých dôvodov. Gróf jej ako svojej milenke a neskôr manželke ponúkne vhodné ubytovanie, kde môže priviesť svojho strateného bračeka Francisa a ukryť ho tam pred očami chamtivého strýka. 

Aj sa jej to podarí. V Jasperovi tým však zažne plamienok pochybností, či je Clarissa naozaj tou, za koho sa vydáva...

Príbeh má jednoduchú dejovú líniu, zápletka je slabá... a skôr sa hodí pre čitateľa, ktorému vyhovujú ľahšie štýly typu harlequin - v skratke: dvaja sa stretnú, zamilujú a máme tu koniec :-) (V tomto prípade to len Jane zbytočne natiahla zo 150 na 270 strán.)

Knižka Dlhá cesta k oltáru je prvou z trojdielnej série. Jasper už svoje šťastie našiel, teraz sú na rade jeho súrodenci Peregrine a Sebastian. Úprimne, to ako boli vykreslení v úvodnej časti trilógie, ma ani trochu nenadchlo prečítať si ich samostatné príbehy; väčšinou to býva skôr naopak :-(

Moje hodnotenie: ★★★

Blackwater Brides
1. Rushed to the Altar (Dlhá cesta k oltáru)
2. A Wedding Wager (Svadobná stávka)
3. An Unsuitable Bride
(Nevhodná nevesta)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára