utorok 26. augusta 2014

Pýcha a potešenie

Z anglického originálu: Pride and Pleasure (2011)  
 

Autor: Sylvia Day
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Monika Srnková
 

Počet strán: 304

Rok vydania: 2014



Eliza Martinová veľmi dobre vie, že byť bohatou dedičkou má aj svoje nevýhody. Neustále ju obletujú lovci vena a falošní priatelia. Túžba po majetku dokonca doženie jedného snaživca k nezvyčajnému kroku. Pokúsi sa dostať Elizu pred oltár nekalým spôsobom. Ona sa však nedá zastrašiť a vytuší, čo sa skrýva za všetkými záhadnými nehodami. Rozhodne sa preto najať muža, ktorý sa zamieša medzi jej nápadníkov a odhalí vinníka. Kto by uveril, že intelektuálka Eliza si napokon vyberie lovca zločincov Jaspera Bonda, svalnatého, príliš pekného a príliš nebezpečného. Kombinácia jej tvrdohlavosti a tajomnosti spôsobí, že Elizin plán Jaspera načisto pohltí. Spokojnosť klienta je preňho otázkou cti a dokazovať jej, že on je ten muž, ktorého naozaj potrebuje, mu spôsobuje skutočné potešenie.


Sylvia Day u nás prerazila s erotickou sériou zo súčasnosti Crossfire (a získala si tak množstvo obdivovateliek) a vydavateľstvo Ikar sa rozhodlo ukázať čitateľom jej tvorbu z trochu iného súdka. Sylvia totiž píše aj historické romance. A keďže ja historické romance môžem, som rada, že sa mi do rúk dostala práve táto.

Príbeh ponúka klasickú zápletku, kde si majetná lady nechce kaziť život vydajom za muža, ktorého by musela poslúchať a nechať ho riadiť aj jej financie, avšak stretne pána P, čiže Perfektného a zamiluje sa... nenechajte sa pomýliť, že by to bolo všetko. Autorka sa s dejom pekne vyhrala, a tak čitateľom ponúkla aj detektívnu zápletku, veľkú dávku romantiky a aby toho nebolo málo, i dostatok erotiky.

Ako som už spomínala, knihe nechýba detektívna zápletka - kto chce Elize ublížiť? Je to niektorý z jej nápadníkov? Lovec zločincov Jasper Bond sa rád podujme pomôcť krásnej dedičke dopátrať sa pravdy. Eliza ho zaujme už na prvý pohľad, a okrem pomoci má s ňou aj iné plány... 
 
Elize sa javí Jasper ako absolútne nevhodný typ pre svoj zámer. Potrebuje totiž, aby sa Jasper vydával za jej snúbenca, a popri tom vyriešil záhadu okolo nehôd, ktoré sa jej stávajú. Ale ako môže byť muž ako Jasper jej snúbencom? V spoločnosti nikto neuverí, že by si ho vybrala... je príliš pekný... 

Mužnosť v ňom kypela. Bol ako pohár naplnený až po samý okraj. Uvažovala, ako sa ženám darí odchlipnúť si z neho bez toho, aby jeho obsah nevyliali na seba.

Jasper ju však presvedčí, že je jedinou jej možnosťou/šancou na vyriešenie všetkých jej problémov... a počas toho presviedčania si čitateľ užíva kopu romantiky a erotiky. (Sylvia erotickými scénami totiž nešetrila.)

Kniha sa číta dobre. Nemá hluché miesta, neustále sa niečo deje, čo je veľké plus - ponúka nečakané rozuzlenie a má v pomerne dobrom množstve obsiahnutý ako dej, tak i posteľové scény.

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára