utorok 12. augusta 2014

V posteli starého mládenca

Z anglického originálu: The Bed and the Bachelor (2011)
 
Autor:
Tracy Anne Warren
 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Diana Ghaniová
 

Počet strán: 264

Rok vydania: 2014



Lord Drake Byron vedie mimoriadne rušný život, a tak nemá kedy pomýšľať na ženenie. Tento geniálny vedec a matematik vymyslel šifru, ktorá má pomôcť Angličanom poraziť Napoleona. Pochopiteľne, o nerozlúštiteľnú šifru má záujem aj druhá strana. Ibaže Drake nemá najmenšie tušenie, že pôvabná dievčina Sebastianne Dumontová, vystupujúca pod menom Anne Greenwayová, ktorú najal ako domácu, je v skutočnosti francúzska špiónka...  



Zatiaľ posledná kniha zo série o Byronovcoch (pevne verím, že to nebude celkom pravda, veď Warren sľubovala, že sa do písania príbehov zvyšných súrodencov pustí - viď v rozhovore Tracy Anne Warren sa svojimi postavami necháva viesť pre Kokinu červenú knižnicu). Tentoraz bol hlavným hrdinom matematik Drake. 

Drake je celé dni zatvorený vo svojej dielni a dnu si nevpustí nikoho, ani služobníctvo. Po zlých skúsenostiach s nimi si svoju "svätyňu" chráni ako oko v hlave. To však neplatí pre jeho novú domácu. Anne Greenwayová sa mu do pracovne nenásilným spôsobom natisne :-) 

Anne pozná nejaké vzorce, matematike rozumie - jej otec bol matematik a tak vie, aký je život s vedcom. Preto si zaľahko zvykne aj na Drakeove maniere. Navyše, je to pohľadný muž a má čo robiť, aby mu odolala. Obzvlášť, keď sa u neho zamestnala nie pre to, aby mu ukradla srdce, ale tajnú šifru...

Nájsť šifru pre Sebastianne nie je problém. Je predsa šikovné dievča. Horšie je dostať sa úplne k nej... no vyhrážky Vacheua, ktorý ju po šifru poslal, a strach o svojich blízkych, je dobrým poháňačom nakoniec vzorce získať.

Príbeh oplýva zaujímavou zápletkou. Čitateľovi ponúka špionáž, s ktorou sa snúbi napätie, ale zároveň prináša lásku a s ňou romantiku, tak ako ju máme radi. Nedá mi skonštatovať inak ako len, že Warren sa opäť raz vydarila knižka ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Byrons of Braebourne
1. Tempted By His Kiss (Jediný bozk)
2. Seduced By His Touch (Jediný dotyk)
3. At the Duke's Pleasure (Krásna pokušiteľka)
4. Wicked Delights of a Bridal Bed (Jediná noc)
5. The Bed and the Bachelor
(V posteli starého mládenca)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára