streda 7. januára 2015

Lásky sa už nebojím

Z anglického originálu: Written on Your Skin (2009)

Autor:
Meredith Duran


Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Zuzana Therová

Počet strán: 280

Rok vydania: 2014



Bystrá a pôvabná Mina Mastersová má všetko – mladosť, krásu, šarm i množstvo ctiteľov. Jediné, čo jej chýba, je nezávislosť a sloboda. Keď sa v meste zjaví tajomný a nebezpečne krásny Phineas Granville, gróf z Ashmoru, rozhodne sa ho využiť, aby sa zbavila neodbytného nápadníka a odvrátila hrozbu vynúteného manželstva. Ibaže muž, z ktorého si plánovala urobiť záchrancu, je v skutočnosti britský špión a o žiadne city ani záväzky nestojí...

Meredith ma tentoraz trochu sklamala. Čakala som o niečo lepšiu zápletku, o niečo lepšiu romantiku a o niečo lepšie rozuzlenie. Žiaľ, dočkala som sa iba zvláštne a dosť nudne podaného príbehu, v ktorom obaja hrdinovia boli nemastní-neslaní, akýsi bez duše, bez citov.

Mina pôsobila ako rozmaznaná slečinka, a keby nám tak polopatisticky autorka nenapísala, že to bola iba jej pretvárka, zrejme by na to čitateľ nikdy neprišiel - toto myslím teraz ironicky. Autorka iba zbytočne vysvetľuje čitateľovi aká Mina naozaj je, pretože podľa toho, čo celý čas robila, sa to dalo vcelku ľahko rozpoznať. 

Vzťah, ktorý bol medzi hrdinami vyznieval akosi bez emócií, trochu nútene, akoby to mali na rozkaz - sme hlavní hrdinovia, musíme sa ľúbiť ako kone. Tak to predsa nefunguje. A tak by to nemalo byť ani v knihe. 

Celkovo som sklamaná, vzhľadom k tomu, že téma, ktorú si autorka zvolila bola neokúkná. Trochu to však prestrelila s tými špiónmi; čitateľa zamotala natoľko, že už nemal prehľad o tom, kto je zlý a kto ten dobrý - jednoducho kto hrá za koho. Škoda.

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára