utorok 14. apríla 2015

Jak svést lorda Neda

Z anglického originálu: Bedding Lord Ned (2012)

Autor:
Sally MacKenzie


Vydavateľstvo: Euromedia - Ikar CZ

Český preklad: Renáta Tetřevová

Počet strán: 288

Rok vydania: 2014


Eleonor „Ellie“ Bowmanová túži po deťoch, za každú cenu je rozhodnutá nájsť si manžela. Vie si predstaviť, že ním nebude lord Edward, ktorého miluje už od detstva a ktorý si kedysi vzal za ženu jej najlepšiu kamarátku. Keď zomrela, Ellie stála pri Nedovi a bola mu oporou. Uplynuli odvtedy už štyri roky a je čas pohnúť sa v živote ďalej. Ellie sa preto rozhodne zúčastniť jedného zo slávnych „Zamilovaných plesov“, ktoré pravidelne usporadúva Nedova matka, vojvodkyňa z Greycliffu, známa ako Vojvodkyňa lásky. Už od nepamäti totiž robí úspešnú dohadzovačku. Ellie verí, že niekoho dohodí aj jej.



Táto knižočka, to bola jedna báseň. Pohladenie dušičky. Moje prvé stretnutie s autorkou Sally MacKenzie a musím konštatovať, že bolo nezabudnuteľné (a určite nie posledné!!!).

Príbeh je veľmi krásny. Keď sa začítate, neskončíte, kým nie ste na poslednej strane - aspoň u mňa to tak bolo. Popravde, už dávno som si nezgustla na knihe tak, ako na tejto.

Hlavná hrdinka už dlhé roky miluje Edwarda. No on si ju nevšíma, stále ju berie ako svoju najlepšiu kamarátku. Dokonca aj po smrti svojej manželky v nej nevidí objekt svojej túžby. Pravdaže, ako dedičovi titulu, si musí nájsť manželku, ktorá mu porodí dediča, no ani na myseľ mu nepríde, že by ňou mohla byť Ellie. 

Ellie sa po rokoch beznádejnej zamilovanosti rozhodne nájsť si manžela. Nechce ostať na staré kolená starou pannou a už vôbec nechce ostať bez detí. Láska jej života si ju vôbec nevšíma, a tak sa rozhodne vybrať si spomedzi mužov, ktorí prídu na ples Vojvodkyne lásky alias Nedovej matky. Nedova matka je známou a úspešnou dohadzovačkou už od nepamäti a rozhodne sa pomôcť Ellie nájsť si svojho "princa na bielom koni". Rovnako tak hľadá vhodnú nevestu pre svojho syna Neda. Sama vie, že jeden pre druhého sú ako stvorení, no tvári sa, že to nevie. Poza ich chrbáty kuje pikle, no navonok to vyzerá, že každému z nich dohadzuje niekoho iného. 

Kniha je romantická i vtipná. A hoci viete ako to nakoniec celé skončí, predsa len vám to nedá a čítate až do úplného konca. Hrdinovia sú sympatickí, Ellie je veselá, príjemná dievčina, ktorá má problém uchrániť pred všetečným kocúrom Vojvodkyne lásky svoje červené nohavičky a Ned je zase trochu nechápavý (aspoň vo veciach lásky), zaslepený oddanosťou a pamiatkou na svoju bývalú manželku. Trochu mu trvá, kým pochopí, že Ellie je žena jeho života. Našťastie k tomu dopomôže práve červené prádlo, ktoré mu jednostaj pod nos strká kocúr jeho matky :-) 

Ako vravím, príbeh je vysoko čitateľný. Ja osobne si ho rada prečítam znova.

Moje hodnotenie: ★★★★★

Duchess of Love Trilogy
1. Bedding Lord Ned (Jak svést lorda Neda)
2. Surprising Lord Jack (Jak překvapit lorda Jacka)
3. Loving Lord Ash (Jak milovat lorda Ashe)
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára