pondelok 21. marca 2016

Zvodcove tajomstvá

Z anglického originálu: The Secrets of a Scoundrel (2014)

Autor:
Gaelen Foley

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Barbora Andrezálová
 

Počet strán: 304

Rok vydania: 2016



Keď sa lord Nick Forrester, bývalý tajný agent a vychýrený zvodca, ocitne v škótskom žalári za vážne previnenia voči Rádu, je presvedčený, že už nikdy neuvidí denné svetlo. Jedného dňa sa však v jeho cele zjaví záhadná dáma a ponúkne mu slobodu výmenou za účasť v nebezpečnej misii. Virginia Burková sa spolieha na Nickovu pomoc pri pátraní po unesených dievčatách, v skutočnosti však oveľa viac potrebuje nájsť ukradnutý denník svojho otca, ktorý obsahuje všetky prísne strážené tajomstvá Rádu...



Pozor! Prudko čitateľné! 

O tom, že Gaelen písať vie, a že vie písať skvele, už dávno vedia tí, ktorí jej romány čítajú. Dôkazom jej talentu je i táto kniha, posledná zo série o "chlapcoch" z Klubu Inferno. 

Postavy si čitateľ obľúbi veľmi ľahko. Úprimne som si plne vychutnávala prvé stretnutie Nicka s Virginiou, ktoré sa udeje priamo vo väzení hneď v úvode knihy. Nick je krásny, mocný, tmavovlasý muž, avšak vyvrheľ. Previnil sa voči Rádu a teraz za to nesie zodpovednosť - hnije v lochu. Z jeho jednotvárneho života a chmúrnych myšlienok ho vytrhne krásna vdova Burková. Virginia nie je obyčajnou ženou, je dcérou Virgila, zakladateľa a učiteľa všetkých "chlapcov", členov Rádu... A od Nicka potrebuje pomoc. Je totiž jediným mužom z Rádu, ktorého o pomoc môže požiadať. No a Nick? Ten neodmietne krásnu dámu ;-)

Čo kvitujem spisovateľke je dobre zvolený krok v deji - zakomponovanie do príbehu mladučkého Phillipa, syna Virginie. Väčšinou sme totiž pri historických romanciach zvyknutí na hrdinky, ktoré sú ešte nevinné, alebo na bezdetné vdovy, poprípade vdovy, ktorých deti sa v knihe iba okrajovo spomenú, ale do deja nijako nezasahujú. V tomto románe je to inak. Syn hlavnej hrdinky dospieva a, ako každý násťročný chlapec, rebeluje. V tomto prípade sa vracia zo školy, pretože sa pobil so spolužiakom, ktorý šikanoval iného spolužiaka. Jednoducho vzal spravodlivosť do svojich rúk, čo sa mu vypomstilo. Virginia nie je nadšená synovým návratom, chce ho uchrániť pred nástrahami života. Teraz, keď získala Nickovu pomoc pri pátraní po svojom bývalom milencovi a zlodejovi denníka jej otca Virgila, Phillipova prítomnosť to všetko sťažuje. Nechce, aby sa jedného dňa stal členom Rádu, ktorým bol aj Nick a preto sa jej ešte menej pozdáva, keď nájde svojho syna v družnom rozhovore s Nickom.

Deti majú pravdaže svoju vlastnú hlavu, a tak aj Phillip niekoľkokrát vstúpi do deja a rozmúti vodu. Pre mňa to bolo veľmi vítaným osviežením.

Nedá mi nespomenúť, ako to medzi hrdinami iskrí. Navzájom sa priťahujú, čo opísala autorka veľmi pekne. 

Príbeh je bohatý na udalosti, okrem lásky v nej nechýba napätie, bitky, zlí chlapci - dobrí chlapci.

Tento román sa Foley mimoriadne vydaril. Hodnotím ho plným počtom hviezdičiek.

Moje hodnotenie: ★★

Inferno Club
1. My Wicked Marquess (Môj zvrhlý markíz)
2. My Dangerous Duke (Môj nebezpečný vojvoda)
3. My Irresistible Earl (Môj neodolateľný gróf)
4. My Ruthless Prince (Môj krutý princ)
5. My Scandalous Viscount (Môj škandalózny vikomt)

6. My Notorious Gentleman (Môj hriešny džentlmen)
7. Secrets of a Scoundrel
(Zvodcove tajomstvá)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára