utorok 21. júna 2016

Podvedený vojvoda

Z anglického originálu: The Husband Trap (2006)

Autor:
Tracy Anne Warren

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Diana Ghaniová
 

Počet strán: 304

Rok vydania: 2016



Violet Brantfordová odjakživa túžila po Adrianovi Winterovi, vojvodovi z Raeburnu, ibaže on sa rozhodol oženiť s jej dvojičkou Jeannette. Keď sa však Jeannette tesne pred obradom rozhodne, že sa za Adriana nevydá, Violet odvážne vykročí uličkou k oltáru namiesto nej. Adrian sa nazdáva, že vie, s kým sa oženil. Jeannette je síce trochu vrtkavá a sebecká, ale bude z nej dokonalá manželka vojvodu. Manželstvo z rozumu napokon prinesie vojvodovi viac, než očakával: láskavá manželka ho prekvapuje na každom kroku. A hoci nikdy nemal v úmysle zaľúbiť sa, Violet v prestrojení si rýchlo získava jeho srdce...


Slovenský spisovateľ prináša prvú z kníh, ktorú obľúbená americká autorka Tracy Anne Warren uviedla na trh. Rozumiem, že ju milujú čitateľky po celom svete. Veď i mňa si Tracy získala už pri prvej knihe, ktorú som od nej čítala (Odvážna milenka)... a s každou ďalšou to bolo lepšie a lepšie :-)

Podvedený vojvoda rozpráva zaujímavý príbeh dvoch sestier - identických dvojčiat, ktoré síce vyzerajú ako kópia jedna druhej, avšak povahovo sú celkom odlišné. Kým Jeannette je otvorená, spoločenská a rozmarná, Violet je tichá sivá myška, ktorá má nos večne zavŕtaný v knihách, ovláda niekoľko cudzích jazykov a na všetko má vlastný názor. Ten však na verejnosti nesmie prezentovať. Veď čo ak by vedela viac (a to by vedela!) ako niektorí džentlmeni?  

Jeannette v deň sobáša s vojvodom panikári a prinúti svoju sestru, aby ju zastúpila. Violet má síce námietky, no tiež je už dlho až po uši zamilovaná do Adriana a tak sa rozhodne sestre vyhovieť. Adrian nemá ani potuchy, že si vzal nesprávnu dvojičku.

Manželský život ho však presvedčí o tom, že si vybral správne. Violet sa snaží vžiť do role svojej sestry. To, že jej to ide excelentne, dokazuje Adrianova nevedomosť. No predsa len sa nájde niekto, kto hneď zistí, že nie je tou, za ktorú sa vydáva. Adrianov brat Kit veľmi rýchlo zistí, že Jeannette je vlastne Violet. Zachová sa správne, Violet neprezradí. No ich kamarátsky vzťah začne byť podozrivý Adrianovi. Veci ešte viac zamotá list od tajného ctiteľa, ktorý sa podpisuje iniciálkou K. 

Príbeh je veľmi spletitý a ako čitateľka som si vychutnávala každú minútu. Otázkam ako - Od koho sa Adrian dozvie pravdu? Príde na to? Alebo sa nejako prezradí Violet? Ako zareaguje, keď to zistí? Budú spolu? Vymení sa Violet opäť s Jeannette? - sa nedalo nijako vyhnúť a nútili ma čítať pekne riadok po riadku až do samého konca.

V knihe nájdete nielen pekné opisy, romantickú atmosféru, či príjemné postavy. Nájdete v nej aj humor. Okrem hlavných postáv dala autorka dostatok priestoru aj tým vedľajším. Mojim favoritom sa stal Christopher alias Kit, ktorý výrazne pomáhal svojej švagrinke Violet. Na jeho love story si však budem musieť ešte chvíľu počkať, lebo ako som pozerala, jeho príbeh je v sérii Trap Trilogy posledným.

Vydarená romantika presne ako ju mám rada. Warren je proste hviezda. A Podvedený vojvoda je knižka, ku ktorej sa určite ešte vrátim.

Moje hodnotenie:

Trap Trilogy
1. The Husband Trap (Podvedený vojvoda)
2. The Wife Trap (Zvodný gróf)
3. The Wedding Trap (Očarený lord)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára