nedeľa 25. decembra 2016

Zvodný gróf

Z anglického originálu: The Wife Trap (2006)

Autor:
Tracy Anne Warren

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Diana Ghaniová
 

Počet strán: 320

Rok vydania: 2016



Po škandále, ktorý pobúril celú smotánku, je lady Jeannette Brantfordová nútená opustiť rodinné sídlo v Anglicku a presťahovať sa k príbuzným na írsky vidiek. Čoskoro však vysvitne, že ani vo vyhnanstve jej nuda nehrozí. Cestou do nového domova sa totiž zoznámi s diabolsky príťažlivým architektom Darraghom O´Brienom a vďaka nemu sa jej trest zmení na vzrušujúce dni plné erotického iskrenia, ktoré zakrátko prerastie do spaľujúcej vášne. A hoci má Jeannette v pláne vydať sa jedine za vojvodu, nedokáže v sebe potlačiť túžbu po Darraghových bozkoch. Pritom netuší, že očarujúci Ír je v skutočnosti gróf z Mulhollandu, ktorého nesmierne baví hrať sa na nedosiahnuteľného. A tak skôr než odhalí vlastnú pravú totožnosť, rozhodne sa pre menšiu lesť, aby dal svojej vyvolenej lekciu z lásky.



Jeannette poznáme ako zlé dvojča rodiny Brantfrordovcov. Pyšné, snobské, rozmaznané dievča, ktoré po celý život dostávalo, čo či zaumienilo. Po poslednom škandále (detaily viď tu), ktorý medzi smotánkou zarezonoval, musela odísť k príbuzným do Írska. Tento "výlet" mal byť pre ňu trestom i poučením. A dá sa povedať, že aj bol. 

Mladá dievčina mala vždy všetko, čo chcela. Svet sa krútil iba okolo nej, medzi šľachticmi bola mimoriadne obľúbená, jej spoločnosť vyhľadávali dámy i páni. Matka ju zbožňovala, hrdila sa ňou a vo všetkom ju podporovala. Až kým sa to Jeannette nevymklo z rúk...

Na írskom vidieku, kdesi v bohuzabudnutej krajine na ňu čaká iba nuda, nuda a nuda. A ešte aj tú nudu jej komplikuje nedostatok spánku, pretože murári a tesári, pracujúci na novom krídle sídla Merriweatherovcov, búchajú a klepú od samého rána a ona nemôže vyspávať do poludnia ako bývala zvyknutá. Ako sa hovorí, za každým problémom hľadaj muža 😝 Platí to aj v tomto prípade - za všetkým stojí architekt Darragh O´Brien. Nevyspytateľný muž, s ktorým sa Jeannette dá "do boja". To, čo si tí dvaja vyvádzajú navzájom vyvolá u čitateľa nejeden úsmev na tvári. Ich doberanie sa je plné smiechu a romantického iskrenia. Obaja hrdinovia sú tvrdohlaví, čo spôsobí nejednu rozopru medzi nimi. 

Tento príbeh mi pripomínal rozprávku o pyšnej princeznej. A podobne ladené príbehy mám veľmi rada. Preto som sa tešila z každej stránky, z každej vety tejto knihy, v ktorej Jeannettina pýcha narazila na ostrie kameňa sympatického hrdinu Darragha. 

Zvodný gróf je krásna romantická knižka, ktorá zaujme nielen svojou témou, ale i jej pútavým prevedením, tiež svojím humorom a výborne vykreslenými charaktermi hrdinov. Premena rozpišťanej Jeannette na rozumnú mladú ženu je uveriteľná, pretože prichádza postupne, nie razom, a Darragh je hrdina, o ktorom sníva azda každá žena - je rozumný, trpezlivý, milujúci. Určite som ju nečítala poslednýkrát 😉

Moje hodnotenie:

Trap Trilogy
1. The Husband Trap (Podvedený vojvoda)
2. The Wife Trap (Zvodný gróf)
3. The Wedding Trap (Očarený lord)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára