utorok 15. októbra 2013

Nezkrotná dáma

Z anglického originálu: The Troublemaker (2001)

Autor:
Rexanne Becnel

Vydavateľstvo: Alpress


Český preklad: Michaela Trubačíková


Počet strán: 294


Rok vydania: 2004



Sarah Palmerová je ľahkomyseľná kráska, ktorá vyrába problémy na každom kroku. Po poslednom kúsku sa jej rodina rozhodne poslať ju k nevlastnej sestre do Škótska. Sarah si slávnostne prisahá, že odteraz sa bude správať slušne a problémom sa bude vyhýbať ako čert krížu. Toto predsavzatie sa však rozplynie, keď sa zoznámi s neodolateľným Marshallom MacDougalom, Američanom, ktorý prichádza do Škótska za pomstou. Jej cieľom je však sestra Sarah.


Sarah nie je klasickou hrdinkou, ktorá počas spoločenských podujatí sedí v kúte a čaká na svojho princa. Nie, Sarah vyhľadáva dobrodružstvo a svojou spontánnosťou a zvedavosťou sa neraz dostáva do nebezpečných situácií, ktoré nemôžu končiť inak ako škandálom, ba dokonca núteným sobášom! Našťastie si s jej neskrotnosťou doma vedia poradiť. Matka, ako i brat, ju pošlú do Škótska za vydatou staršou sestrou Oliviou, kde si má na istý čas "schladiť" horkú hlavu. 

Po príchode do Škótska Sarah zisťuje, že v Byrdeovom zámočku jej sestra a švagor nie sú. To mladej dievčine vyhovuje a veru sa ani nehrnie Olivii napísať list, že býva u nej...

Počas svojho pobytu na Vysočine stretáva Američana Marshalla, ktorý sa snaží dopátrať pravdu. Hľadá svojho otca, ktorého nikdy nevidel. Nehľadá ho za účelom spoznania či šťastného zvítania sa, ale aby sa mu pomstil. Lebo opustil jeho vtedy tehotnú matku - svoju manželku. 

Keď Marsh zistí, že otec je už dávno po smrti, ako prvé hľadá dôkaz, že sa Cameron Byrde skutočne oženil s jeho zosnulou matkou. Nárokuje si totiž dedičstvo po ňom - a tým je práve Byrdeov zámoček. Nečaká však, že mu všetko sťaží mladá, krásna Angličanka - Sarah. Tá sa pre záchranu svojej sestry rozhodne obetovať to najcennejšie čo má... samu seba.

Spisovateľka Rexanne sa mi začína páčiť. Zo Sarah spravila príjemnú hrdinku, pri ktorej najskôr krútite hlavou nad jej nerozvážnosťou, potom s ňou súcitite a nakoniec sa na jej bláznivých eskapádach smejete.

Kniha je dynamická, príjemne sa číta, hrdinovia majú vlastnosti, pre ktoré si ich ľahko obľúbite. Som rada, že sa mi knižka dostala do rúk, strávila som pri nej príjemný čas... a určite ho rada strávim znova ;-)

Moje hodnotenie: ★★

Maker
1. The Matchmaker (Dohadzovačka; Dobře vychovaná dáma)
2. The Troublemaker (Pomsta je sladká; Nezkrotná dáma)
3. The Bridemaker (Milenka na jednu noc; Svůdna dáma)
4. The Heartbreaker (Naučím ťa milovať; Nepřístupná dáma)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára